Άστατος καιρός μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου: Πότε θα έχουμε ακραίες θερμοκρασίες – H πρόγνωση Μαρουσάκη

Με άστατο καιρό φαίνεται ότι θα φτάσουμε μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου, με υψηλότερες θερμοκρασίες να επικρατούν προς το τέλος του καλοκαιριού.

«Είναι ένας καιρός ο οποίος δεν συμβαδίζει με την εποχή, αλλά με αυτόν όπως όλα δείχνουν θα πορευτούμε. Φαίνεται γύρω στις 15 Ιουλίου να πάμε σε πιο ομαλές συνθήκες. Κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτό το καιρικό μοτίβο και θα μας έρθουν οι ζέστες, ίσως προς το τέλος του καλοκαιριού πιο έντονες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Η αστάθεια περιορίζεται σήμερα προς την περιοχή της κεντρικής και νότια χώρας. Βροχές θα δούμε σήμερα προς την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ προς το απόγευμα η αστάθεια θα επεκταθεί προς τη Μακεδονία.

Ο καιρός θα είναι καλύτερος στην Αττική, με τον υδράργυρο να δείχνει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Ίσως, υπάρξουν κάποιες μπόρες προς τα δυτικά το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη ίσως σημειωθούν κάποιες μπόρες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η αστάθεια προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, θα πάμε έτσι μέχρι και το Σάββατο και από την Κυριακή κατεβαίνει πάλι μια διαταραχή για να πυροδοτήσει για άλλη μια φορά αυτόν τον άστατο καιρό.

Σχετικά